Aanschaf

 Thea van Roekel nog een reutjePupjes 2014 (2 weken) - klnest quinty 2

Ja ik wil een pup!

Koop een pup nooit uit de krant. Een goede fokker is lid van, en fokt volgens de regels van de rasvereniging. 

Kijk op de pagina ‘Pups’ naar aangesloten fokkers.

Het wil nog niet zeggen dat een kennel die adverteert in de krant of op internet en lid is van de Nederlandse Norwich Terrier Club volgens de fokreglementen van de NNTC fokt.
Bel bij twijfel naar de rasvereniging of stuur een mailtje

Als je een pup koopt let je als eerste op de huisvesting, Is hij aan de huiselijke geluiden gewend?Vraag of de pup ingeënt en ontwormd is, en controleer in het inentingsboekje naar een gezondheidscheck. 

Verkoopt de fokker de pup met een koopcontract lees dat dan goed door.
Vraag hoe de pup gevoed is en hoe je dat verder moet doen. Meestal krijg je wat voeding mee, zodat de pup langzaam op nieuw voer over kan gaan. Misschien is er een voedingslijstje?
Vraag of de pup of er wat aan zindelijkheid gedaan is, zindelijk moet je hem/haar zelf maken.
Koop je een hondje voor de show, geef dit dan aan bij de fokker. 
Let erop dat de oogjes van de pup schoon zijn en let op dat de pup een schone huid heeft.  

Het is leuk als de pup die jij op het oog hebt, of de fokker voor je uitgekozen heeft direct op je af komt. Ook al is dat niet het geval dan zal de band tussen jou en je pup heel sterk worden.

Norwichjes hangen erg aan hun baas. De fokker kent meestal het karakter van de pup en zal je adviseren welke pup het beste geschikt voor jou is.
Heb je de gekocht en mee naar huis, ga dan liefst dezelfde week naar je dierenarts om hem na te laten kijken. Mocht er iets niet in orde zijn neem dan contact op met de fokker. Hij /zij weet het beste wat en hoe te  handelen.