Interviews

Geplaatst in het clubblad 4-2014  404480_109342505855562_1040842523_n

Nora is de eerste die ik heb benaderd voor een persoonlijk interview als fokster van de Norwich. Enthousiast als ze is vertelde ze :” Mijn eerste hondje was Ruche, haar kreeg ik tien jaar geleden voor mijn verjaardag en ik was meteen weg van het ras”.

 

In de afgelopen tien jaar zijn er bij mij dertien nestjes geboren met allemaal verschillend nageslacht. Ruche had altijd grote worpen, zes puppies was geen uitzondering en ze was een prima moedertje! Vier jaar geleden is ze onder een auto gekomen en zo heel triest aan haar einde gekomen..   Laatste werd ik nog gebeld dat een kleinkind van Ruche ook een puppy had gekregen, ja dat zijn de leuke verhalen. Regelmatig krijg ik nog bericht en foto’s toegestuurd, daar word ik altijd blij van. Het is leuk om contact te houden met elkaar.

 

Het leukste van de Norwich vind ik dat ze zo mensgericht zijn. Doe ik twee stappen naar links dan doen Calimba, Mien en Greeske dat ook. Ook zijn ze heel sociaal en heel trouw aan hun baas. Als ze een konijntje zien ja dan is de verleiding groot om er achter aan te rennen maar ze komen snel weer terug. Met kinderen zijn ze ook erg leuk!

Dit jaar heb ik bewust geen nestje gepland, ik ben nogal druk met mijn werk en daar wil ik de hondjes niet de dupe van laten worden. Zij  zijn altijd loyaal naar mij en dat ben ik ook naar hun. Ik vind het heerlijk om ze mee op vakantie te nemen.

Wat ik het allerleukste vind? Als er een nestje geboren wordt, het moment dat er een hondje uitfloept, moeder ze helemaal aflikt en dan het smakken als ze gaan drinken, dan raak ik altijd nog ontroerd. Zo mooi vind ik dat.

Norwich teefjes zijn hele goede moeders, zo zorgzaam en zo lief voor de kleintjes!

Ruche was altijd mijn favoriete hondje maar nu ze er niet meer is heeft Calimba de rol als roedeleidster op zich genomen en dat doet ze geweldig, ze is heel verantwoordelijk en zo heeft ze nu toch een paar millimeter voorsprong op Ruche gekregen haha..

Mientje is ons ballenmeisje, die is gek op ballen en met Greeske zit ik op aquility. Dat is zo leuk, dat kan ik iedereen aanbevelen om te doen! Dit jaar heb ik voor dierendag bij Royal Canin gespaard voor 3 etensbakken met hun eigen naam. Dat vond ik zo’n leuke actie, en natuurlijk krijgen ze een extra stukje hondenworst.  Maar eerlijk gezegd elke dag is bij ons dierendag hoor!

Nora van der Hout, kleinschalige fokker van Norwich terriërs in de Bommelerwaard. Af en toe huiskamer-gesocialiseerde  pups met liefde en zorg grootgebracht. Voor contact en laatste berichten over Lady Calimba, Lady Dolcemien en Lady Goodgracia www.ladiesriversight.com en facebook pag. Lady Calimba

——————————————————————————————————————————

tn_voorpagina2014-3-b.pdf

 

Interview met Sonja Segers- Arendonk van de kennel van ’t Buscushof uit Loo (Gelderland).

Op 16 juni 2015 had ik Sonja Segers Arendonk aan de lijn, ze vertelt:

Mijn eerste hondje was Max, een Cairnterrier. Hij was lief, maar best wel op zichzelf. Zat ik op de bank dan lag hij in zijn mandje en vond het wel goed zo.

In 1995, was ik op een tentoonstelling in Maastricht en zag daar voor het eerst een Norwich terriër. Ik was meteen verliefd, en je begrijpt dat mijn volgende hond een Norwich zou zijn.

Na een jaar nam ik Thijs. Toen was ik niet bezig met fokken en er werden ook geen teefjes aangeboden. Thijs was een echte lieverd, met hem heb ik verschillende shows gelopen. Hij was aan de grote kant; net een beer. Maar echt een knuffelhond, helemaal als ik een dag weg was geweest. Het was dan ook een gemis dat we hem in 2010 in moesten laten slapen.

Show lopen vind ik leuk. Minder leuk dat de felicitaties naar de fokker gaan, en meestal niet naar de eigenaar, als je in de prijzen valt. Mede daarom ben ik begonnen met fokken. Showen vind ik nu nog leuker. En met succes, ja daar ben ik wel tevreden mee.

In 2004 kwam Bob bij ons. Een reutje met een Amerikaanse moeder. Van hem heb ik het reutje Gijs van ’t Buscushof (roepnaam Timo)aangehouden. Een mooi hondje. Hij was Nederlands Jeugdkampioen en werd later ook nog Nederlands kampioen. Ik ben dan ook zeer trots op hem.

Van mijn teefje Kelly heb ik in 2009 Jodie aangehouden. Zij doet het ook goed op de shows en heeft in 2013 in Goes het Nederlands kampioenschap binnen gehaald.

Ik liep stage bij trimsalon Daria en daar fokten ze Norwich en Norfolk terriërs, wat ik nooit had gedacht, gebeurde toch, ik heb in 2003 een Norfolk in huis gehaald, Sissi. Ik vond het geweldig, als ze iemand binnen hoorde komen, dan maakte ze een ‘rollend’ geluid. Toen dacht ik nog, dat is het enige verschil, de oren en het rollende geluid, nou mooi niet. Bij de Norfolks zitten toch meer jachtinstinct erin. Ook zijn ze helemaal niet bang voor water, ze springen zonder pardon de sloot in.

Op dit moment heb ik Timo (21-11-2007) Jodie (07-06-2009) Maddy (25-05-2010) en Noortje (3-04-2014).

Het leukste van het fokken vind ik de geboorte, het is altijd weer spannend wat er komt. Het kan zo verschillen,bij twee rode hondjes kan er ook black en tan uitkomen. Elke bevalling is weer anders. Ik fok al sinds 2004. In die tijd kwam het meer dan eens voor dat er maar 1 hondje werd geboren. Dat is nu gelukkig wel anders. Soms heb je pech. Het is een teleurstelling als het teefje niet zwanger blijkt te zijn of pups het niet overleven. De natuur laat zich niet dwingen.

Er zijn weleens mensen op de pups afgekomen die dachten dat ze het hondje meteen mee konden nemen of bellen dat ze er aan komen. Daar sta je soms weleens versteld van, en daar heb ik dan meestal niet zo’n goed gevoel bij. De meeste mensen moeten veel geduld hebben voor een puppy. Er is niet zoveel aanbod. Wij hebben inmiddels een wachtlijst van tien mensen. Met verschillende eigenaars van mijn pups heb ik nog leuk contact. Het is fijn te weten dat zij gelukkig zijn met hun hondje, daar doe je het ook voor.

Mensen die op zoek zijn komen bij ons via de website van de Norwich Club onze eigen website of ook wel via de trimsalon van Shirley. Het showen en fokken doe ik als hobby, mijn beroep is apothekersassistente. Dat kan ik goed combineren. Op dit moment ben ik aan het trainen voor de Nijmeegse vierdaagse, die wil ik dit jaar ook lopen. Miriam heeft deze al 12 keer gelopen en nu willen we het samen gaan doen. Dat is mijn uitdaging van dit moment.
NNTC KCM 15 Beste zelfgefokte